Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район
Контакти

Оценени са проектите в конкурса за най-добра екологична инициатива

В категорията за екоакции на групи от детските градини с първо място е отличено представянето на децата от ОДЗ „Пчелица“ от Шумен с ръководител Стела Василева, на второ място е класиран проекта на малчуганите от ДГ №9 „Приказка“ - Търговище с реализатор Айсел Ниазиева, а третото  място е присъдено на децата от група „Хензел и Гретел“ на ДГ „Братя Грим“ в Шумен с ръководител Анатолий Анастасов.
При по-големите в категорията екоакции на класове от училища призът отива при учениците от СУ „Йоан Екзарх Български“ с ръководител Димана Стоянова, втората награда печелят децата от Екоклуб – град Смядово с ръководители Снежана Тодорова и Росица Димитрова, а третата награда е за децата от СУ  „Панайот Волов“ в Шумен и Деляна Борисова. Предвидена е една поощрителна награда за участниците от СУ „ Христо Ботев “ – Сунгурларе с автор на проекта Цветелина Петрова. Ще бъде присъдена и една специална награда за най-масово участие  на учениците от СУ „Йоан Екзарх Български“ – Шумен.
Всички участници в конкурса ще получат грамоти, а номинираните на първите места в своята категория - предметни награди. Награждаването ще се проведе в Световния ден на околната среда - 5 юни, в Информационния център на РИОСВ - Шумен.
Екипите на Басейнова дирекция и РИОСВ на  благодарят на участниците в конкурса и им пожелават да продължават да се вдъхновяват от природата!