Басейнова дирекция Черноморски район

Заместник-министър Петър Димитров: Черно море е сред най-уязвимите морски екосистеми, човешките дейности трябва да бъдат внимателно преценени

По традиция БДЧР ще отвори врати за обществеността, като на 1 ноември от 10.00 часа до 14.00 часа, гражданите ще имат възможност да разговарят с експерти по въпроси свързани с чистотата и качеството на морските води, както и да се запознаят с мерките по опазване на акваторията, залегнали в Плана за управление на речните басейни.

Всяка година Министерството на околната среда и водите отбелязва Международния ден на Черно море с разнообразни информационно-образователни инициативи, насочени основно към децата и младите хора, със съдействието на местната власт, детски градини и училища, академични институции, неправителствени организации.

За пореден път децата от ЦДГ №3 "Звездичка“ отбелязват празника с интерактивен педагогически урок на тема "Децата се грижат за Черно море“, с който ще покажат, че знаят как да го опазват. Празникът ще бъде съпътстван и от изложба на детски рисунки.