Басейнова дирекция за управление на водите в Черноморски район
Контакти

Часът на Земята - 30 март 2019 г.

Часът на Земята традиционно акцентира върху връзката с природата, която прави живота ни възможен. По-данни на доклада „Жива планета“ тя ни осигурява услуги на стойност 125 трилиона долара годишно, които сме свикнали да приемаме за даденост. Сред тях са жизненоважният достъп до въздух, прясна вода, храна, енергия и лекарства, а не на последно място природата ни предоставя и среда за почивка и приятни разходки.
Големи емблематични победи, резултат от кампании на Частът на Земята:
- Часът на Земята през 2016 година обединени хиляди в защита на великолепните гори на планетата. Тъй като повече от 250,000 дървета бяха засадени по света, действията на хората за пореден път показват, че заедно можем да засадят семената на по-добро бъдеще за всички.
- Часът на Земята 2013 в Аржентина води до обявяването на защитена морска зона от 3.4 млн. хектара. Преди приемането на закона само 1% от крайбрежния район на Аржентина е бил защитен. Създаването на тази зона увеличава зоната, ограничаваща икономическата дейност, на повече от 4%.
- През 2014 година платформата Earth Hour Blue събира средства за хиляди икономични отоплителни печки за най-бедните хора в Мадагаскар.
- Тайланд и Тайван въвеждат образователни програми за опазване на околната среда в училище.
- В САЩ момичета от скаутското движение инсталират стотици хиляди енергоспестяващи крушки.