Басейнова дирекция Черноморски район
Мониторинг на водите

Басейнова дирекция чества Международния ден на Черно море

На 28.10.2022 г. ученици от СУ „Димчо Дебелянов“ ще посетят дирекцията, където експерти ще ги запознаят с уникалността на Черно море и с прилагане на националното и европейско законодателство за опазване на водите. Децата ще участват в състезание под надслов „Аз обичам Черно море“.

На  31.10.2022 г. от 11 часа  експерти от БДЧР, Института по Океанология(ИО-БАН), Регионалната инспекция по околна среда и води - Варна и Регионална лаборатория - Варна ще се включат в почистване от морски отпадъци на плаж „Аспарухово“.

Събитието ще продължи с мултимедийни презентации на лектори от БДЧР и ИО-БАН пред участници в почистването.

За пореден път децата от ЦДГ №3 „Звездичка“ ще отбележат деня на морето. Ще се проведе интерактивен педагогически урок на тема „Децата се грижат за Черно море“, с който ще покажат, че знаят как да го опазват. Празникът ще бъде съпътстван и от изложба на детски рисунки. Експерт от Басейнова дирекция ще връчи грамота на малчуганите от ЦДГ „Звездичка“.

 

Международният ден на Черно море - 31 октомври свързваме с подписването на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море от правителствата на шестте черноморски държави. Тази година честваме празника за двадесет и шести път с надеждата да не се срамуваме от това, което ще завещаем на идните поколения!

 

 

За допълнителна информация:

тел. 052/ 687 431 и 687 444

e-mail: bdvarna@bsbd.bg

в www.bsbd.bg

 

ПРЕСЦЕНТЪР на Басейнова дирекция - Варна