Басейнова дирекция Черноморски район
Мониторинг на водите

БДЧР - ВАРНА

Басейнова дирекция „Черноморски район“ и Министерството на околната среда и водите обявяват обществени обсъждания на актуализираните програми за мониторинг, изготвени съгласно чл. 11 от Рамкова директива за морска стратегия - тук

 Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува  проект на национален доклад на България за Актуализация на първа част от Морската стратегия, съгласно чл. 8, чл. 9 и чл. 10 (2012-2017) – тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува Междинен преглед на значимите проблеми при управлението на водите в Черноморски район - тук

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува  Актуализирана предварителна оценка на риска от наводнения - тук.

Басейнова дирекция „Черноморски район“ публикува проект на Картите на заплахата и на риска от наводнения - тук.

СИГНАЛИ ЗА КОРУПЦИЯ

Басейнова Дирекция „Черноморски район” и РИОСВ – Шумен обявяват традиционния конкурс „Мисли зелено – пази природата“

По повод Световния ден на околната среда – 5 юни, Басейнова Дирекция „Черноморски район”и РИОСВ – Шумен обявяват своя традиционен конкурс „Мисли зелено – пази природата“. В него могат да се включат групи от ученици и деца от школи и екологични кръжоци, които да презентират по най – оригинален начин екологична инициатива, проведена през учебната 2021 г. – 2022 г.
1.06.2022г.
... За повече информация

28 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани от първа фаза в XIV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”.

28 проекта на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна са класирани от първа фаза в XIV-то издание на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето”.

 

27.05.2022 г.


... За повече информация

РИОСВ-Варна и БДЧР със съвместни инициативи по повод 30- годишния юбилей на Европейския ден на „НАТУРА 2000“

РИОСВ – Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“  проведоха съвместни инициативи по повод предстоящия на 21 май Европейски ден на „НАТУРА 2000“.

На 11 май експерти от двете институции бяха гости на тържество и музикален концерт, изнесени от  ученици от ОУ „Стоян Михайловски“ и деца от ДГ „Приказка“. След празника младите природолюбители засадиха дръвче в двора на училището. Малчуганите получиха и информационни материали,  разясняващи целите и функциите на мрежата от защитени зони „НАТУРА 2000“.

РИОСВ-Варна

БДЧР

20.05.2022

... За повече информация

РИОСВ-Варна и БДЧР със съвместни инициативи за Световния ден на Земята

През изминалата седмица РИОСВ – Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район“  проведоха съвместни инициативи по повод предстоящия на 22 април Световен ден на Земята.

22.04.2022 г.

... За повече информация

Експерти на БДЧР и РИОСВ-Шумен извършиха проверка в района на езерото “Борово око“, гр.Търговище по сигнал за замърсяване и неприятна миризма

Във връзка с постъпил сигнал на 15.04.2022 г. за замърсяване и неприятна миризма на територията на градски парк в района на езерото „Борово око“, гр.Търговище, експерти от Басейнова дирекция „Черноморски район“, Регионалната инспекция по околна среда и водите-Шумен  и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда, в същия ден извършиха проверка на място.

18.04.2022 г.

... За повече информация

Рисковете за българската Черноморска акватория заради войната в Украйна обсъдиха министър Борислав Сандов и компетентните институции


sreshtaПо инициатива на вицепремиера по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов днес в Областна администрация – Варна се проведе кръгла маса с представители на Българските военноморски сили (ВМС), Гранична полиция – Варна, Институт по океанология към БАН, Национален институт по метеорология и хидрология – филиал Варна (НИМХ), Изпълнителна агенция „Морска администрация” (ИАМА), Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ), Регионална инспекция по околната среда и водите – Варна (РИОСВ-Варна), Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) и Регионална лаборатория – Варна (РЛ-Варна) към Изпълнителната агенция по околна среда.

15.04.2022г.

... За повече информация

страница 7 от 218

<<< по-нови    2 3 4 5 6 7 8 9 10    По-стари >>>